Καλλίνικος Καλλίνικος, εκτελεστικός αντιπρόεδρος του ομίλου Goldair

 

Ο όμιλος επιχειρήσεων Goldair αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους εργοδότες της χώρας. Δραστηριοποιείται στο χώρο του τουρισμού, της αντιπροσώπευσης ξένων αεροπορικών εταιρειών, του handling αλλά και διαφόρων άλλων τομέων. Παραλαμβάνοντας τη διάκριση από τον κ. Σίμο Αναστασόπουλο, πρόεδρο του Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητήριου, ο κ. Καλλίνικος Καλλίνικος, εκτελεστικός αντιπρόεδρος του ομίλου Goldair, ανέφερε:

Θα ήθελα και εγώ με τη σειρά μου να σας συγχαρώ γι’ αυτή την εκδήλωση και να συγχαρώ όλους τους βραβευθέντες σήμερα εδώ. Θεωρώ σημαντικό να πω δύο λόγια για το χώρο που δραστηριοποιούμαστε. Αυτός καλύπτει δύο βασικούς κλάδους: τον τουρισμό και τα logistics. Ο τουρισμός πρέπει να προσεχθεί πάρα πολύ από την ηγεσία – και τη σημερινή αλλά και την αυριανή –, καθ’ ότι είναι η καρδιά της Ελλάδος. Είναι ένας τομέας ο οποίος χρηματοδοτεί τη βάση της οικονομίας μας. Κάθε ευρώ που έρχεται στην Ελλάδα πηγαίνει κατευθείαν στη βάση. Δεν χρειάζεται δηλαδή να περάσει από το κεφάλι και να πάει προς τα κάτω. Αυτό το πράγμα πρέπει να γίνει συνείδηση σε όλους μας: αν μπορέσουμε να βγάλουμε όλα τα εμπόδια τα οποία υπάρχουν σήμερα και ενισχύσουμε την υγιή ανάπτυξη του ελληνικού τουρισμού, σίγουρα η Ελλάδα μας έχει μια μεγάλη προοπτική. Και αυτό θα έχει αντίκτυπο σε όλες τις επιχειρήσεις σε οποιονδήποτε κλάδο και αν δραστηριοποιούνται.

Ένας δεύτερος τομέας που δραστηριοποιούμαστε είναι αυτός των logistics. Ακούτε συχνά τη φράση ότι η Ελλάδα πρέπει να γίνει το κόμβος στον τομέα των logistics της Νοτιοανατολικής Ευρώπης. Και είναι έτσι: η Ελλάδα μπορεί να γίνει ένας τέτοιος κόμβος. Αρκεί να συνειδητοποιήσουμε ότι υπάρχουν κάποιες μικρές ενέργειες που πρέπει να γίνουν: ένα εμπορευματικό κέντρο στο Θριάσιο Πεδίο, μια νέα σιδηροδρομική γραμμή. Το γνωρίζετε, δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη. Πρέπει να αποκτήσουμε μια διπλή σιδηροδρομική γραμμή από την Αθήνα ως τη Θεσσαλονίκη. Περιμένουμε να ολοκληρωθεί το 2017 και αν ολοκληρωθεί… Φανταστείτε πόσο πίσω είμαστε σε σχέση με την υπόλοιπη Ευρώπη σε θέματα βασικών υποδομών. Αυτό που θα ήθελα να πω είναι ότι μπορούμε όλοι μας, από όποια θέση και αν είμαστε, να πιέσουμε για να ολοκληρωθούν τα πολύ λίγα βασικά πράγματα που χρειάζεται για να ξεκινήσει ξανά η οικονομία μας. Να πάει μπροστά. Ευχαριστώ πάρα πολύ για το βραβείο. Να είστε καλά.