Η εταιρεία ΚΑΥΚΑΣ Α.Ε. αψηφόντας  την ύφεση της αγοράς συγκαταλέχθηκε στα “Διαμάντια” του ελληνικού εμπορίου και βιομηχανίας, όπου βραβεύθηκε στην ετήσια εκδήλωση “Diamonds of The Greek Economy 2014“, που διοργάνωσε η εταιρεία Active Business Publishing

 Η Ιστορία της ΚΑΥΚΑΣ Α.Ε.

1975

Γίνονται τα πρώτα βήματα για τη δημιουργία ΚΑΥΚΑΣ από τον Βασίλη Καυκά, με άνοιγμα του πρώτου καταστήματος στο Μαρκόπουλο, ξεκινώντας από την αναπτυσσόμενη στο τότε αγορά της Ανατολικής Αττικής.

1979

Με το άνοιγμα του δεύτερου καταστήματος της ΚΑΥΚΑΣ προσεγγίζει τον αστικό ιστό της Αθήνας προσφέροντας πλήρη πλέον,εξυπηρέτηση σε έα σημαντικό αριθμό μεγάλων επαγγελματιών και εργολάβων ηλεκτρολόγων.

1982

Ο αριθμός των καταστημάτων της ΚΑΥΚΑΣαυξάνεται σε τρία, αναπτύσσοντας έτσι τη δραστηριότητα της στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Αττικής.

1989

Η ΚΑΥΚΑΣ γίνεται Ανώνυμη Εταιρεία και εγκαθίσταται σε νέες ιδιόκτητες εγκαταστάσεις, δημιουργώντας έτσι τη βάση για την περαιτέρω ανάπτυξή της και προδιαγράφοντας σε γερές βάσεις το μέλλον της.

1995

Η ΚΑΥΚΑΣ έχοντας πλέον εμπιστοσύνη στις δομές της, επεκτείνει τη δραστηριότητά της στην Κρήτη, με ένα κατάστημα στο Ηράκλειο και στη συνέχεια στα χανιά.

2000

Αρχίζει η σημαντική επέκταση του δικτύου των καταστημάτων της ΚΑΥΚΑΣ (φτάνει “10” το 2004), ενώ ταυτόχρονα, επενδύοντας στον τομέα των πληροφοριακών συστημάτων, εγκαθιστά ένα σύγχρονο σύστημα ERP.

2004

Χρονιά ορόσημο, καθώς η ΛΑΥΚΑΣ γίνεται πρώτη εταιρεία σε πωλήσεις ηλεκτρολογικού υλικού στην Ελλάδα, με κύκλο εργασιών 33 εκατομμύρια ευρώ και ραγδαία αναπτυσσόμενο δίκτυο καταστημάτων σε μεγάλες πόλεις αποτελώντας σταθερά από τότε την κορυφαία επιλογή στην αγορά ηλεκτρολογικού υλικού.

2006

Η ΚΑΥΚΑΣ προχωρεί στην εξαγορά της Ι.ΚΑΣΤΡΗΣΙΟΣ ΤΕΧΝΙΚΗ ΑΕΒΒΕ, η οποία δραστηριοποιείται στη μελέτη και συναρμολόγηση πινάκων και πεδίων μέσης και χαμηλής τάσης, μπαίνοντας έτσι στο χώρο της κατασκευής πινάκων με σκοπό την παροχή ολοκληρωμένων λύσεων στους πελάτες της.

2008

Κ ΚΑΥΚΑΣ, με σκοπό την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση των πελατών της,επενδύει στην οργάνωση των υποδομών της, εγκαθιστώντας σύγχρονα πληροφοριακά συστήματα SAP, BI, CRM.

2011

Η ΚΑΥΚΑΣ, για να αντιμετωπίσει τη γενικευμένη κρίση, αναδιαρθρώνει και αναπτύσσει τις δομές της, επενδύοντας στο ανθρώπινο δυναμικό και δημιουργώντας το τμήμα Business Development, με σκοπό την πλήρη παροχή υποστήριξης, ιδιαίτερα σε έργα με εξειδικευμένες απαιτήσεις.

2012

Η εταιρεία προχωρεί στη δημιουργπια του Kafkas Institude of Training & Development, το οποίο αποτελεί ένα σημείο συνάντησης των επαγγελματιών του κλάδου, μια καινοτόμο πρωτοβουλία με κοινό στόχο την συνεχή προσωπική και επαγγελματική εξέλιξη των πελατών της.

2013

Η ΚΑΥΚΑΣ, εντάσσεται ως ισότιμο μέλος στον πανευρωπαϊκό όμιλο αγορών και Marketing FEGIME, αποκτώντας περισσότερες δυνατότητες πρόσβασης σε τεχνογνωσία αγορών και συστημάτων διαχείρησης και προώθησης των προίόντων της. Επίσης, μεταφέρει την έδρα της σε νέες ιδιόκτητητες εγκαταστάσεις, στεγάζοντας το σύνολο των διοικητικών υπηρεσιών της εταιρείας. Η χρονιά ολοκληρώνεται με περαιτέρω επέκταση του δικτύου στην περιφέρεια και η εταιρεία διαθέτει συνολικά 39 καταστήματα.